Nap és éj süti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 30 dkg cukor
- 20 dkg zsír
- 30 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- kevés tej, hogy kellemesen keverhető legyen
- ízlés szerinti mennyiségű kakaópor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a kakaó kivételével a többi hozzávalóval kikeverjük. Ezután a kemény habbá felvert tojásfehérjéket is óvatosan beleforgatjuk.
A tésztát ketté vesszük. Az egyikbe belekeverjük szintén óvatosan a kakaóport. A két tésztát felváltva tesszük kikent, lisztezett, közepes méretű tepsibe. Lehet csíkozva, kockánként, ahogy szeretnénk. :)
175 fokon tűpróbáig sütjük.
Tipp: Aki tovább fokozná az ízeket készíthet hozzá öntetet vagy akár pudinggal is tálalható.
Tipp:
Úgy 16 éve, mikor öcsém még óvodás volt, a daduskája Klárika néni egy finom sütivel kedveskedett a csoportnak.
Mivel nagyon ínyére való volt a sütemény, nem volt rest elkérni a receptet, amit Klárika néni szívesen le is jegyzett számára, hogy otthon is elkészülhessen.
A kéziratot becses kincsként megőrizte Anyu! :)
Klárika néni, sok gyermek kedvence és igazán remek dadus volt!
Ma nyugdíjas éveit tölti, öcsém pedig azóta másodéves egyetemista Szegeden.
Egyvalami azonban nem változott, a süteményeket a mai napig nagyon szereti!
Na de ki nem? ;)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »