Hozzávalók:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a kakaó kivételével a többi hozzávalóval kikeverjük. Ezután a kemény habbá felvert tojásfehérjéket is óvatosan beleforgatjuk.
A tésztát ketté vesszük. Az egyikbe belekeverjük szintén óvatosan a kakaóport. A két tésztát felváltva tesszük kikent, lisztezett, közepes méretű tepsibe. Lehet csíkozva, kockánként, ahogy szeretnénk. :)
175 fokon tűpróbáig sütjük.
Tipp: Aki tovább fokozná az ízeket készíthet hozzá öntetet vagy akár pudinggal is tálalható.
Úgy 16 éve, mikor öcsém még óvodás volt, a daduskája Klárika néni egy finom sütivel kedveskedett a csoportnak.
Mivel nagyon ínyére való volt a sütemény, nem volt rest elkérni a receptet, amit Klárika néni szívesen le is jegyzett számára, hogy otthon is elkészülhessen.
A kéziratot becses kincsként megőrizte Anyu! :)
Klárika néni, sok gyermek kedvence és igazán remek dadus volt!
Ma nyugdíjas éveit tölti, öcsém pedig azóta másodéves egyetemista Szegeden.
Egyvalami azonban nem változott, a süteményeket a mai napig nagyon szereti!
Na de ki nem? ;)