Vörösboros muffin recept

Hozzávalók kb. 18 db-hoz:
- 25 dkg finomliszt
- 2 tk. sütőpor
- 1/2 tk. szódabikarbóna
- 1 tk. fahéj
- 3 ek. kakaópor
- 10 dkg étcsokoládé törmelék
- 8 dkg vágott mandula
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg puha vaj
- 1 ek. rum
- 1,5 dl vörösbor
- 1,25 dl tej
A mázhoz:
- 15 dkg porcukor
- 2-3 ek. vörösbor
- szórócukorkák a díszítéshez
Elkészítése:
A sütőt 180°C-osra előmelegítjük. A sütőformába belehelyezzük a sütőpapírformákat. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal, a a kakaóporral, az étcsokoládé törmelékkel és a vágott mandulával. A tojásokat egy másik edényben jól kikeverjük a a cukorral, a vajjal és a rummal. Majd a lisztes keverékkel váltakozva hozzáadjuk a tejet és a vörösbort is. A tésztát sütőformákba töltjük, és 20-25 percig sütjük. A kész, kihűlt süteményt kiszedjük a formából. A díszítéshez a porcukorból a vörösborral fényes öntetet készítünk és belemártogatjuk a muffinok tetejét. Megszórhatjuk cukorkával és csokidarával is.
Tipp:
1. Ha nincs otthon papírunk, ki is lehet zsírozni a sütőformát.
2. Díszítés nélkül is nagyon finom, valaki nem szereti a tetején a mázat és csomagolni is könnyebb anélkül.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »