Vegyes sütemények recept

Hozzávalók:
Linzerhez:
- 30 dkg liszt
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 citrom leve és reszelt héja
Töltelék:
- sárgabaracklekvár
Cukormázhoz:
- 20 dkg porcukor
- 1 ek málnaszörp
- 3 ek meleg víz Ezeket egy fél pillanatra gázon melegítem összekeverem és a szívecskéket bevonom vele
Muffinhoz:
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek cukor
- fél dl étolaj
- 2 dl joghurt
- fél cs sütőpor
- 20 dkg liszt
- 1 citrom leve
Díszítéshez:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
- 15 dkg cukorral
- 1 citrom leve
Elkészítése:
A linzer hozzávalóit összegyúrjuk. 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk, különböző formákkal kiszaggatjuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 5-10 perc alatt megsülnek. 2-2 sütit lekvárral összeragasztunk. A cukormáz hozzávalóit gázon egy kissé összemelegítjük, majd belemártjuk a sütiket és hagyjuk megszilárdulni a mázat.
A muffinhoz a tojásokat habosra kikeverjük, hozzáadjuk az olajat, jól eldolgozzuk, majd a joghurtot, ezzel is elkeverjük, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és beledolgozzuk. A sütő mélyedéseibe papírt teszünk, 3/4-ig megtöltjük és 180 fokon 20-25 perc alatt kisütjük. Gőz felett kemény habbá verjük a tojások fehérjét a cukorral és a citrom héjával. Ízlés szerint díszítjük vele a muffinokat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »