Vaníliás muffin recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 12 darabhoz:
Muffin alap:
- 125g sütőmargarin
- 125g cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 125g liszt
- 1 kiskanál sütőpor
- 2 kanál tej
- 3-4 csepp vanília eszencia
Krémhez:
- 75g sütőmargarin
- 225g porcukor
- 2 kanál tej
- 2-3 csepp vanília eszencia
- málna (díszítés)
Elkészítése:
Egy nagy tálban a margarint és a cukrot egy habverő segítségével krémes állagúvá keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, a sütőport, a tejet és a vanília eszenciát majd összekeverjük az egészet. A muffin formát papírokkal kibéleljük és egy kanál segítségével a tésztát elosztjuk. 180 fokon előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
Amíg a muffinok sülnek elkészítjük a krémet. Egy nagy tálban a margarint addig keverjük amíg puha és krémes nem lesz. Hozzáadjuk a tejet, a vanília eszenciát és a porcukrot. Addig keverjük amíg egy világos színű krémet kapunk.
A muffinokat sütés után egy keveset hűlni hagyjuk, majd ha kihűltek egy torta krémező kés segítségével a krémet egyenletesen szét osztjuk a muffinok tetején. A végén málnával díszítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »