Szivárványos Angry Birds muffinok recept

Hozzávalók ( 24 db-hoz ):
Tésztához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg porcukor
- 1,5 dl olaj
- 1,5 dl víz
- 25 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- pici só
- színes ételfesték
Díszítéshez:
- fehér marcipán massza
- színes ételfesték
- piros és fekete marcipán
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Legelőször 4 tojás sárgáját habosra keverjük 20 dkg porcukorral, majd belekeverjük az olajat és a vizet, ezt követően a lisztbe belekeverjük a sütőport. A fehérjét kemény habbá verjük a csipetnyi sóval valamint a maradék cukorral, utána óvatosan beleforgatjuk a tojás sárgájába felváltva a liszttel. A formát kibéleljük a papírkapszlikkal, a tésztát 6 felé osztjuk egy – egy kompótos tálba, színezzük a pirossal, a sárgával, a zölddel, a kékkel, majd lilával úgy, hogy egy kevés piros és kék festéket cseppentünk bele, utána a narancssárgát a pirossal és a sárgával keverjük ki.
Kezdjük a kanalazást a formákba: lila, kék, zöld, piros, narancssárga és sárga színekkel. Végül tűpróbáig sütjük, körülbelül 15 – 20 percig. Amíg sül elkészítjük a színes marcipánokat a kékkel, a sárgával és a zölddel. A kihűlt muffinokra a kép szerint elkészítjük a madarakat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »