Szivárványos Angry Birds muffinok recept

Hozzávalók ( 24 db-hoz ):
Tésztához:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg porcukor
- 1,5 dl olaj
- 1,5 dl víz
- 25 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- pici só
- színes ételfesték
Díszítéshez:
- fehér marcipán massza
- színes ételfesték
- piros és fekete marcipán
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Legelőször 4 tojás sárgáját habosra keverjük 20 dkg porcukorral, majd belekeverjük az olajat és a vizet, ezt követően a lisztbe belekeverjük a sütőport. A fehérjét kemény habbá verjük a csipetnyi sóval valamint a maradék cukorral, utána óvatosan beleforgatjuk a tojás sárgájába felváltva a liszttel. A formát kibéleljük a papírkapszlikkal, a tésztát 6 felé osztjuk egy – egy kompótos tálba, színezzük a pirossal, a sárgával, a zölddel, a kékkel, majd lilával úgy, hogy egy kevés piros és kék festéket cseppentünk bele, utána a narancssárgát a pirossal és a sárgával keverjük ki.
Kezdjük a kanalazást a formákba: lila, kék, zöld, piros, narancssárga és sárga színekkel. Végül tűpróbáig sütjük, körülbelül 15 – 20 percig. Amíg sül elkészítjük a színes marcipánokat a kékkel, a sárgával és a zölddel. A kihűlt muffinokra a kép szerint elkészítjük a madarakat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »