Hozzávalók ( 24 db-hoz ):
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Legelőször 4 tojás sárgáját habosra keverjük 20 dkg porcukorral, majd belekeverjük az olajat és a vizet, ezt követően a lisztbe belekeverjük a sütőport. A fehérjét kemény habbá verjük a csipetnyi sóval valamint a maradék cukorral, utána óvatosan beleforgatjuk a tojás sárgájába felváltva a liszttel. A formát kibéleljük a papírkapszlikkal, a tésztát 6 felé osztjuk egy – egy kompótos tálba, színezzük a pirossal, a sárgával, a zölddel, a kékkel, majd lilával úgy, hogy egy kevés piros és kék festéket cseppentünk bele, utána a narancssárgát a pirossal és a sárgával keverjük ki.
Kezdjük a kanalazást a formákba: lila, kék, zöld, piros, narancssárga és sárga színekkel. Végül tűpróbáig sütjük, körülbelül 15 – 20 percig. Amíg sül elkészítjük a színes marcipánokat a kékkel, a sárgával és a zölddel. A kihűlt muffinokra a kép szerint elkészítjük a madarakat.