Szilvás muffin recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 dkg tönkölybúzaliszt (világos)
- 7 dkg cukor
- 13 dkg vaj
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 g sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 vaníliarúd kikapart magja
- 1 mk só
- 14 dkg natúr joghurt
- 20 dkg szilva – magozva, apróra vágva
- 2 dkg barna cukor
- 1 tk fahéj
Krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 5 dkg cukor
- 1 tk fahéj
Elkészítése:
A vajat a cukorral és a tojással habosra keverjük. Hozzáadjuk a vanília kikapart magjait, a reszelt citromhéjat és a sóval, sütőporral elkevert lisztet. Joghurttal lazítjuk, összekeverjük.
Belekeverjük a barna cukorral, fahéjjal összeforgatott szilvát, átforgatjuk.
Muffin formába papír kapszlikat rakunk, és 12 részre adagoljuk a masszát.
180°C-ra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
A krém elkészítéséhez a hozzávalókat összekeverjük, majd habzsákba töltjük, és a kihűlt muffinok tetejére nyomjuk.
A szilvás muffin kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 305 kcal
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 29 g
Zsír: 19 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 29 g
Zsír: 19 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.