Szilvás muffin recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 dkg tönkölybúzaliszt (világos)
- 7 dkg cukor
- 13 dkg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 g sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 vaníliarúd kikapart magja
- 1 mk só
- 14 dkg natúr joghurt
- 20 dkg szilva – magozva, apróra vágva
- 2 dkg barna cukor
- 1 tk fahéj
Krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 5 dkg cukor
- 1 tk fahéj
Elkészítése:
A vajat a cukorral és a tojással habosra keverjük. Hozzáadjuk a vanília kikapart magjait, a reszelt citromhéjat és a sóval, sütőporral elkevert lisztet. Joghurttal lazítjuk, összekeverjük.
Belekeverjük a barna cukorral, fahéjjal összeforgatott szilvát, átforgatjuk.
Muffin formába papír kapszlikat rakunk, és 12 részre adagoljuk a masszát.
180°C-ra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
A krém elkészítéséhez a hozzávalókat összekeverjük, majd habzsákba töltjük, és a kihűlt muffinok tetejére nyomjuk.
A szilvás muffin kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 29 g
Zsír: 19 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »