Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szilvás muffin recept

Szilvás muffin
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 20 dkg tönkölybúzaliszt (világos)
    • 7 dkg cukor
    • 13 dkg vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 g sütőpor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 vaníliarúd kikapart magja
    • 1 mk só
    • 14 dkg natúr joghurt
    • 20 dkg szilva – magozva, apróra vágva
    • 2 dkg barna cukor
    • 1 tk fahéj

    Krémhez:

    • 25 dkg mascarpone
    • 5 dkg cukor
    • 1 tk fahéj

    Elkészítése:

    A vajat a cukorral és a tojással habosra keverjük. Hozzáadjuk a vanília kikapart magjait, a reszelt citromhéjat és a sóval, sütőporral elkevert lisztet. Joghurttal lazítjuk, összekeverjük.

    Belekeverjük a barna cukorral, fahéjjal összeforgatott szilvát, átforgatjuk.

    Muffin formába papír kapszlikat rakunk, és 12 részre adagoljuk a masszát.

    180°C-ra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük.

    A krém elkészítéséhez a hozzávalókat összekeverjük, majd habzsákba töltjük, és a kihűlt muffinok tetejére nyomjuk.

    A szilvás muffin kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 305 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 29 g
    Zsír: 19 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá