Szilvás muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 20 dkg tönkölybúzaliszt (világos)
  • 7 dkg cukor
  • 13 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 6 g sütőpor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 vaníliarúd kikapart magja
  • 1 mk só
  • 14 dkg natúr joghurt
  • 20 dkg szilva – magozva, apróra vágva
  • 2 dkg barna cukor
  • 1 tk fahéj

Krémhez:

  • 25 dkg mascarpone
  • 5 dkg cukor
  • 1 tk fahéj

Elkészítése:

A vajat a cukorral és a tojással habosra keverjük. Hozzáadjuk a vanília kikapart magjait, a reszelt citromhéjat és a sóval, sütőporral elkevert lisztet. Joghurttal lazítjuk, összekeverjük.

Belekeverjük a barna cukorral, fahéjjal összeforgatott szilvát, átforgatjuk.

Muffin formába papír kapszlikat rakunk, és 12 részre adagoljuk a masszát.

180°C-ra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük.

A krém elkészítéséhez a hozzávalókat összekeverjük, majd habzsákba töltjük, és a kihűlt muffinok tetejére nyomjuk.