Szilvás-diós muffin recept
Hozzávalók 24 darabhoz:
- 6-8 dkg dióbél
- 20 dkg félpuha, magozott szilva
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 15 dkg cukor
- csipetnyi só
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg finomliszt
- 1/2 zacskó sütőpor
- 1 evőkanál kakaópor
- 3-4 evőkanál tejföl
- szilvalekvár
- 24 muffin papír
Elkészítése:
A diót durvára vágjuk. A szilvát apróra felkockázzuk. Robotgép habverőjével a puha vajat a cukorral és a sóval krémesre keverjük. Egyenként beleütjük a tojásokat, majd evőkanalanként beledolgozzuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. Beletesszük a tejfölt, beleszórunk 6 dkg diót, és hozzáadjuk a szilvát. A muffin papírokat egy kevés zsiradékkal kikenve belehelyezzük a sütőformába. A tésztával 2/3 részükig megtöltjük őket. Előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 20 percig sütjük. Még melegen megkenjük őket lekvárral, végül a maradék felaprított dióval megszórjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

