Szilvás-diós muffin recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók 24 darabhoz:
- 6-8 dkg dióbél
- 20 dkg félpuha, magozott szilva
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 15 dkg cukor
- csipetnyi só
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg finomliszt
- 1/2 zacskó sütőpor
- 1 evőkanál kakaópor
- 3-4 evőkanál tejföl
- szilvalekvár
- 24 muffin papír
Elkészítése:
A diót durvára vágjuk. A szilvát apróra felkockázzuk. Robotgép habverőjével a puha vajat a cukorral és a sóval krémesre keverjük. Egyenként beleütjük a tojásokat, majd evőkanalanként beledolgozzuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. Beletesszük a tejfölt, beleszórunk 6 dkg diót, és hozzáadjuk a szilvát. A muffin papírokat egy kevés zsiradékkal kikenve belehelyezzük a sütőformába. A tésztával 2/3 részükig megtöltjük őket. Előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 20 percig sütjük. Még melegen megkenjük őket lekvárral, végül a maradék felaprított dióval megszórjuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.