Szilvás-diós muffin

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók 24 darabhoz:

  • 6-8 dkg dióbél
  • 20 dkg félpuha, magozott szilva
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 15 dkg cukor
  • csipetnyi só
  • 4 tojás
  • 20 dkg finomliszt
  • 1/2 zacskó sütőpor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 3-4 evőkanál tejföl
  • szilvalekvár
  • 24 muffin papír

Elkészítése:
A diót durvára vágjuk. A szilvát apróra felkockázzuk. Robotgép habverőjével a puha vajat a cukorral és a sóval krémesre keverjük. Egyenként beleütjük a tojásokat, majd evőkanalanként beledolgozzuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. Beletesszük a tejfölt, beleszórunk 6 dkg diót, és hozzáadjuk a szilvát. A muffin papírokat egy kevés zsiradékkal kikenve belehelyezzük a sütőformába. A tésztával 2/3 részükig megtöltjük őket. Előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 20 percig sütjük. Még melegen megkenjük őket lekvárral, végül a maradék felaprított dióval megszórjuk.