Szedres szórtcukros muffin recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 15 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- csipet só
- 10 dkg marcipán massza
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg liszt
- 2 tk sütőpor
- 4 ek tej
- 25 dkg szeder
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
A tetejére
- szines reszelt marcipán
- porcukor
Elkészítése:
A robotgépünk táljába tesszük a vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a marcipán masszát, majd a gép keverőkanalával jól kikeverjük. Kimérjük a lisztet, a sütőport, hozzáöntjük a korábban kikevert masszához, és sima krémmé keverjük.
Amint elkészült, habkártyával kiszedjük, és kanállal kimérjük a papírral kibélelt muffin formába. Szederrel kirakjuk a tetejét, és a színes reszelt marcipánnal megszórjuk.
180 fokon 15 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.