Sütőtökös muffin recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 250 g sütőtök
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 80 ml szőlőmagolaj
- 120 g teljes kiőrlésű BIO tönkölybúza liszt
- 2 evőkanál barna cukor
- 1 fél kiskanál őrölt fahéj
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
Elkészítése:
A meghámozott, kimagozott, kis darabokra vágott sütőtököt megsütjük, pürésítjük és hűlni hagyjuk.Egy tálban összekeverjük a tojásokat a szőlőmagolajat és a kihűlt tökpürét.
Egy másik tálban elvegyítjük a száraz anyagokat: a lisztet, a cukrot, a szódabikarbonát, a fahéjat és a csipet sót.
A két tál tartalmát összedolgozzuk, és a papírkapszlikkal bélelt muffin sütő mélyedéseibe elosztjuk a tésztát. (kb. egy és fél evőkanálnyi jut mindegyikbe).Tetejét megszórjuk dióbéllel és 170 fokos sütőben megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

