Sütőtökös muffin recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 250 g sütőtök
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 80 ml szőlőmagolaj
- 120 g teljes kiőrlésű BIO tönkölybúza liszt
- 2 evőkanál barna cukor
- 1 fél kiskanál őrölt fahéj
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
Elkészítése:
A meghámozott, kimagozott, kis darabokra vágott sütőtököt megsütjük, pürésítjük és hűlni hagyjuk.Egy tálban összekeverjük a tojásokat a szőlőmagolajat és a kihűlt tökpürét.
Egy másik tálban elvegyítjük a száraz anyagokat: a lisztet, a cukrot, a szódabikarbonát, a fahéjat és a csipet sót.
A két tál tartalmát összedolgozzuk, és a papírkapszlikkal bélelt muffin sütő mélyedéseibe elosztjuk a tésztát. (kb. egy és fél evőkanálnyi jut mindegyikbe).Tetejét megszórjuk dióbéllel és 170 fokos sütőben megsütjük.
Forrás: https://fb.com/szinekviragok
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.