Sütőtökös muffin recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 250 g sütőtök
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 80 ml szőlőmagolaj
- 120 g teljes kiőrlésű BIO tönkölybúza liszt
- 2 evőkanál barna cukor
- 1 fél kiskanál őrölt fahéj
- 1 kiskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
Elkészítése:
A meghámozott, kimagozott, kis darabokra vágott sütőtököt megsütjük, pürésítjük és hűlni hagyjuk.Egy tálban összekeverjük a tojásokat a szőlőmagolajat és a kihűlt tökpürét.
Egy másik tálban elvegyítjük a száraz anyagokat: a lisztet, a cukrot, a szódabikarbonát, a fahéjat és a csipet sót.
A két tál tartalmát összedolgozzuk, és a papírkapszlikkal bélelt muffin sütő mélyedéseibe elosztjuk a tésztát. (kb. egy és fél evőkanálnyi jut mindegyikbe).Tetejét megszórjuk dióbéllel és 170 fokos sütőben megsütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »