Sárgabarackos-joghurtos muffin recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 250g liszt
- 1 tasak sütőpor (12g)
- 1 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 150g cukor
- 1 tasak vaníliás cukor (10g)
- 2 kis doboz görögjoghurt (2*125g, nálam épp kekszes)
- 100 ml olaj
- 3 nagyobb sárgabarack
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. A muffinsütő mélyedéseit kibéleljük papírral. A lisztet egy tálkába mérjük és elkeverjük benne a sütőport. Egy másik tálkában a tojást a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük.
Ezután mehet bele a joghurt és az olaj. A megtisztított sárgabarack magját eltávolítjuk. A gyümölcshúst apróra kockázzuk, majd a tésztába forgatjuk. Beleszórjuk a sütőporos lisztet és csomómentesre keverjük.
A masszát a papírral bélelt formába adagoljuk. (Én erre egy fagyi kanalat használtam, egy merítés egy muffin.) Előmelegített sütőben 25 perc alatt 180 fokon alul-felülsütéssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Tipp:
16 db muffin lett belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »


