Sárgabarackos-joghurtos muffin recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Hozzávalók:
- 250g liszt
- 1 tasak sütőpor (12g)
- 1 nagyobb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150g cukor
- 1 tasak vaníliás cukor (10g)
- 2 kis doboz görögjoghurt (2*125g, nálam épp kekszes)
- 100 ml olaj
- 3 nagyobb sárgabarack
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. A muffinsütő mélyedéseit kibéleljük papírral. A lisztet egy tálkába mérjük és elkeverjük benne a sütőport. Egy másik tálkában a tojást a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük.
Ezután mehet bele a joghurt és az olaj. A megtisztított sárgabarack magját eltávolítjuk. A gyümölcshúst apróra kockázzuk, majd a tésztába forgatjuk. Beleszórjuk a sütőporos lisztet és csomómentesre keverjük.
A masszát a papírral bélelt formába adagoljuk. (Én erre egy fagyi kanalat használtam, egy merítés egy muffin.) Előmelegített sütőben 25 perc alatt 180 fokon alul-felülsütéssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
Tipp:
16 db muffin lett belőle.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.