Sárgabarackos-joghurtos muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 250g liszt
  • 1 tasak sütőpor (12g)
  • 1 nagyobb tojás
  • 150g cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor (10g)
  • 2 kis doboz görögjoghurt (2*125g, nálam épp kekszes)
  • 100 ml olaj
  • 3 nagyobb sárgabarack

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük. A muffinsütő mélyedéseit kibéleljük papírral. A lisztet egy tálkába mérjük és elkeverjük benne a sütőport. Egy másik tálkában a tojást a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük.

Ezután mehet bele a joghurt és az olaj. A megtisztított sárgabarack magját eltávolítjuk. A gyümölcshúst apróra kockázzuk, majd a tésztába forgatjuk. Beleszórjuk a sütőporos lisztet és csomómentesre keverjük.

A masszát a papírral bélelt formába adagoljuk. (Én erre egy fagyi kanalat használtam, egy merítés egy muffin.)  Előmelegített sütőben 25 perc alatt 180 fokon alul-felülsütéssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

Tipp:

16 db muffin lett belőle.