Sajtos tekert muffin recept

Hozzávalók:
- 1,5 dl langyos tej
- csipet cukor
- 1 dkg élesztő
- 30 dkg liszt
- 1 kávéskanál só
- 1 dl olaj
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl tejföl
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítése:
Langyos tejbe tettem a cukrot és az élesztőt,összekevertem és letakarva felfuttattam. Kelesztő tálba szitáltam a lisztet,a sót elkevertem benne. Amikor az élesztő szépen feljött, hozzáadtam a liszthez az olajjal és a kissé felvert tojással együtt. Sima tésztává dagasztottam, majd a keverő tál fedelével befedtem és meleg helyen letakarva kelni hagytam. Amikor megkelt, lisztezett deszkára borítottam,fél cm vastag téglalap alakúra sodortam.
Megkentem a tejföllel,a reszelt sajttal megszórtam és feltekertem,mint a bejglit. 12 db-ra vágtam. A muffin formát kiolajoztam,majd a tekercseket beletettem. A sütőt begyújtottam és azonnal tettem a hideg sütőbe. Míg a sütő melegedett a muffinok is szépen megkeltek. Szép aranysárgára sütöttem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »