Ribizlis-banános muffin recept

Hozzávalók:
- 250g liszt
- 1 tasak sütőpor (12g)
- 150g ribizli
- 1 érett banán
- 1 közepes
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150g cukor
- 1 tasak vaníliás cukor (10g)
- 1 kis doboz görög joghurt (125g)
- 100 ml olaj
- 100 ml tej
Elkészítése:
A ribizlit megmossuk, leszemezzük, és kicsit hagyjuk lecsöpögni. Ha mirelit gyümölcsöt használunk, hagyjuk kiolvadni és lecsöpögni, hogy ne áztassa el nagyon a tésztát.
A sütőt előmelegítjük. A muffinsütő mélyedéseit kibéleljük papírral. A lisztet egy tálkába mérjük és elkeverjük benne a sütőport.
Egy másik tálkába a banánt villával pépesre törjük, hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot és habosra keverjük. Ezután mehet bele a joghurt és az olaj.
Beleszórjuk a sütőporos lisztet és csomómentesre keverjük. Végül a tejjel lazítjuk. A lecsöpögött ribizlit óvatosan beleforgatjuk. (Hagyunk pár szemet a tetejére.) A masszát a papírral bélelt formába adagoljuk. (Én erre egy fagyi kanalat használtam, egy merítés egy muffin, így lett 15 db minisütim.)
A tetejére szórjuk a maradék ribizlit.
Előmelegített sütőben 25 perc alatt 180 fokon alul-felülsütéssel megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »