Ribizlis-banános muffin recept

Hozzávalók:
- 250g liszt
- 1 tasak sütőpor (12g)
- 150g ribizli
- 1 érett banán
- 1 közepes
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150g cukor
- 1 tasak vaníliás cukor (10g)
- 1 kis doboz görög joghurt (125g)
- 100 ml olaj
- 100 ml tej
Elkészítése:
A ribizlit megmossuk, leszemezzük, és kicsit hagyjuk lecsöpögni. Ha mirelit gyümölcsöt használunk, hagyjuk kiolvadni és lecsöpögni, hogy ne áztassa el nagyon a tésztát.
A sütőt előmelegítjük. A muffinsütő mélyedéseit kibéleljük papírral. A lisztet egy tálkába mérjük és elkeverjük benne a sütőport.
Egy másik tálkába a banánt villával pépesre törjük, hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot és habosra keverjük. Ezután mehet bele a joghurt és az olaj.
Beleszórjuk a sütőporos lisztet és csomómentesre keverjük. Végül a tejjel lazítjuk. A lecsöpögött ribizlit óvatosan beleforgatjuk. (Hagyunk pár szemet a tetejére.) A masszát a papírral bélelt formába adagoljuk. (Én erre egy fagyi kanalat használtam, egy merítés egy muffin, így lett 15 db minisütim.)
A tetejére szórjuk a maradék ribizlit.
Előmelegített sütőben 25 perc alatt 180 fokon alul-felülsütéssel megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »