Rebarbarás-ribizlis muffin recept

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- 12 dkg vaj/margarin
- 15 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 doboz görög joghurt (2*125 g)
- 4 kisebb szál rebarbara
- 1 tk cukor a szóráshoz
- 1 kis marék piros ribizli
Elkészítése:
A muffin sütőformát kibéleljük papírral. A sütőt előmelegítjük.
A rebarbara szárról a leveles részt levágjuk, a vastag levélnyelet meghámozzuk, és apró darabokra vágjuk.
Megszórjuk egy kevés cukorral, majd egy szűrőkanálba téve félrerakjuk, hogy levet eresszen, és lecsepegjen.
A ribizlit leszemezzük, és megmossuk.
A lisztet egy tálba mérjük, és elkeverjük benne a sütőport. A vajat/margarint egy kicsit megolvasztjuk, majd a cukorral és a vaníliás cukorral jól elkeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, majd a joghurtot.
A lisztes és a tojásos részt jól összekeverjük. Beleszórjuk a rebarbarát. (Pár darabot hagyhatunk a tetejére.) A masszát egyenletesen elosztjuk a forma 12 mélyedésében. A tetejét megszórjuk pár szem ribizlivel (és a félretett rebarbarával).
170 fokon, hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A formában hagyjuk 5-10 percet, majd rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Porcukorral megszórva kínáljuk.
Tipp:
Végre idén már tudtam pár szál rebarbarát szüretelni a kertbe ültetett bokrokról. Nagyon vágytam rá, hogy én is kipróbálhassam, megkóstolhassam. Igazán különleges, kicsit savanykás az íze. Nem is mertem túl sokat a muffinba tenni. Ribizli meg pont volt egy kevés leszedve, ezért gondoltam nem ronthatja el mind ízre, mind kinézetre sem. Pár darab muffint vittünk a rokonoknak is, elmondásuk szerint is finom volt :-) Puha, omlós és kellemesen savanykás a gyümölcsöktől.
A rebarbarás-ribizlis muffin kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 35 g
Zsír: 13 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »