Rebarbarás-ribizlis muffin recept

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- 12 dkg vaj/margarin
- 15 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 doboz görög joghurt (2*125 g)
- 4 kisebb szál rebarbara
- 1 tk cukor a szóráshoz
- 1 kis marék piros ribizli
Elkészítése:
A muffin sütőformát kibéleljük papírral. A sütőt előmelegítjük.
A rebarbara szárról a leveles részt levágjuk, a vastag levélnyelet meghámozzuk, és apró darabokra vágjuk.
Megszórjuk egy kevés cukorral, majd egy szűrőkanálba téve félrerakjuk, hogy levet eresszen, és lecsepegjen.
A ribizlit leszemezzük, és megmossuk.
A lisztet egy tálba mérjük, és elkeverjük benne a sütőport. A vajat/margarint egy kicsit megolvasztjuk, majd a cukorral és a vaníliás cukorral jól elkeverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, majd a joghurtot.
A lisztes és a tojásos részt jól összekeverjük. Beleszórjuk a rebarbarát. (Pár darabot hagyhatunk a tetejére.) A masszát egyenletesen elosztjuk a forma 12 mélyedésében. A tetejét megszórjuk pár szem ribizlivel (és a félretett rebarbarával).
170 fokon, hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A formában hagyjuk 5-10 percet, majd rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Porcukorral megszórva kínáljuk.
Tipp:
Végre idén már tudtam pár szál rebarbarát szüretelni a kertbe ültetett bokrokról. Nagyon vágytam rá, hogy én is kipróbálhassam, megkóstolhassam. Igazán különleges, kicsit savanykás az íze. Nem is mertem túl sokat a muffinba tenni. Ribizli meg pont volt egy kevés leszedve, ezért gondoltam nem ronthatja el mind ízre, mind kinézetre sem. Pár darab muffint vittünk a rokonoknak is, elmondásuk szerint is finom volt :-) Puha, omlós és kellemesen savanykás a gyümölcsöktől.
A rebarbarás-ribizlis muffin kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 35 g
Zsír: 13 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »