Raffaello cupcake recept
Hozzávalók:
- 9 dkg hideg olvasztott vaj
- 15 dkg cukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg liszt
- 1,5 dl tej
- 2 ek kókuszreszelék
- 20 raffaello golyó
Tetejére:
- 15 dkg mascarpone
- 10 dkg fehér csoki
- 1 dl tejszín
- 1-2 ek kókuszreszelék
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott hideg vajat. Beleszitáljuk a lisztet, sót, sütőport és szódabikarónát. A tejjel csomómentesre keverjük, majd a kókuszreszeléket is beleforgatjuk.
A muffinforma mélyedéseibe kapszlikat teszünk és mindegyikbe 1 ek masszát töltünk, majd mindegyik közepébe teszünk egy raffaello golyót. 3/4 részig feltöltjük tésztával és 180 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt megsütjük. Amíg sül, elkészítjük a krémet.
A fehér csokit vízgőz felett megolvasztjuk. Amikor teljesen kihűlt a szobahőmérsékletű mascarponéhoz keverjük. A tejszínt felverjük és a fehércsokis krémhez forgatjuk. Ha a muffinok kihültek a krémet nyomózsákból a tetejükre nyomjuk, kókuszreszelékkel megszórjuk és a maradék raffaelloval tovább díszítjük.