Raffaello cupcake recept
Hozzávalók:
- 9 dkg hideg olvasztott vaj
- 15 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg liszt
- 1,5 dl tej
- 2 ek kókuszreszelék
- 20 raffaello golyó
Tetejére:
- 15 dkg mascarpone
- 10 dkg fehér csoki
- 1 dl tejszín
- 1-2 ek kókuszreszelék
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott hideg vajat. Beleszitáljuk a lisztet, sót, sütőport és szódabikarónát. A tejjel csomómentesre keverjük, majd a kókuszreszeléket is beleforgatjuk.
A muffinforma mélyedéseibe kapszlikat teszünk és mindegyikbe 1 ek masszát töltünk, majd mindegyik közepébe teszünk egy raffaello golyót. 3/4 részig feltöltjük tésztával és 180 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt megsütjük. Amíg sül, elkészítjük a krémet.
A fehér csokit vízgőz felett megolvasztjuk. Amikor teljesen kihűlt a szobahőmérsékletű mascarponéhoz keverjük. A tejszínt felverjük és a fehércsokis krémhez forgatjuk. Ha a muffinok kihültek a krémet nyomózsákból a tetejükre nyomjuk, kókuszreszelékkel megszórjuk és a maradék raffaelloval tovább díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

