Puncsos cupcake recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 2 bögre liszt
- 1/4 bögre kristálycukor
- 10 dkg olvasztott margarin
- 3/4 bögre tej
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 csomag sütőpor
- 2 tk vanília kivonat
Krém:
- 1 csomag puncs ízű pudingpor (főzős)
- 4 dl tej
- 10 dkg margarin
- 4 ek kristálycukor
- rum aroma (ízlés szerint)
- kimagozott meggy
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól összekeverjük, majd a muffin sütőformát muffin papírral kibéleljük és egy evőkanál segítségével mindegyiket 3/4 részéig megtöltjük a tésztával.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük a krémet: pudingot a tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. A még meleg pudingba belekeverjük a margarint és rumaromával ízesítjük.
A megsült és a kihűlt muffinokat kilyukasztjuk és a krémmel (töltött díszítő flakonnal) megtöltjük. Mindegyiknek a tetejére teszünk 1 szem meggyet és tetszés szerint díszítjük.
Tipp:
Bögre űrtartalma: 3 dl
Ebből a mennyiségből 16 db cupcake lett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »