Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Puncsos cupcake recept

Puncsos cupcake
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 2 bögre liszt
    • 1/4 bögre kristálycukor
    • 10 dkg olvasztott margarin
    • 3/4 bögre tej
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,5 csomag sütőpor
    • 2 tk vanília kivonat

    Krém:

    • 1 csomag puncs ízű pudingpor (főzős)
    • 4 dl tej
    • 10 dkg margarin
    • 4 ek kristálycukor
    • rum aroma (ízlés szerint)
    • kimagozott meggy

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit jól összekeverjük, majd a muffin sütőformát muffin papírral kibéleljük és egy evőkanál segítségével mindegyiket 3/4 részéig megtöltjük a tésztával.

    Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük.

    Közben elkészítjük a krémet: pudingot a tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. A még meleg pudingba belekeverjük a margarint és rumaromával ízesítjük.

    A megsült és a kihűlt muffinokat kilyukasztjuk és a krémmel (töltött díszítő flakonnal) megtöltjük. Mindegyiknek a tetejére teszünk 1 szem meggyet és tetszés szerint díszítjük.

    Tipp:

    Bögre űrtartalma: 3 dl

    Ebből a mennyiségből 16 db cupcake lett.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá