Puncsos cupcake recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 2 bögre liszt
- 1/4 bögre kristálycukor
- 10 dkg olvasztott margarin
- 3/4 bögre tej
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 csomag sütőpor
- 2 tk vanília kivonat
Krém:
- 1 csomag puncs ízű pudingpor (főzős)
- 4 dl tej
- 10 dkg margarin
- 4 ek kristálycukor
- rum aroma (ízlés szerint)
- kimagozott meggy
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól összekeverjük, majd a muffin sütőformát muffin papírral kibéleljük és egy evőkanál segítségével mindegyiket 3/4 részéig megtöltjük a tésztával.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük a krémet: pudingot a tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. A még meleg pudingba belekeverjük a margarint és rumaromával ízesítjük.
A megsült és a kihűlt muffinokat kilyukasztjuk és a krémmel (töltött díszítő flakonnal) megtöltjük. Mindegyiknek a tetejére teszünk 1 szem meggyet és tetszés szerint díszítjük.
Tipp:
Bögre űrtartalma: 3 dl
Ebből a mennyiségből 16 db cupcake lett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »