Puncsos cupcake recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 2 bögre liszt
- 1/4 bögre kristálycukor
- 10 dkg olvasztott margarin
- 3/4 bögre tej
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 0,5 csomag sütőpor
- 2 tk vanília kivonat
Krém:
- 1 csomag puncs ízű pudingpor (főzős)
- 4 dl tej
- 10 dkg margarin
- 4 ek kristálycukor
- rum aroma (ízlés szerint)
- kimagozott meggy
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól összekeverjük, majd a muffin sütőformát muffin papírral kibéleljük és egy evőkanál segítségével mindegyiket 3/4 részéig megtöltjük a tésztával.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük a krémet: pudingot a tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. A még meleg pudingba belekeverjük a margarint és rumaromával ízesítjük.
A megsült és a kihűlt muffinokat kilyukasztjuk és a krémmel (töltött díszítő flakonnal) megtöltjük. Mindegyiknek a tetejére teszünk 1 szem meggyet és tetszés szerint díszítjük.
Tipp:
Bögre űrtartalma: 3 dl
Ebből a mennyiségből 16 db cupcake lett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

