Puncsos cupcake

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 2 bögre liszt
  • 1/4 bögre kristálycukor
  • 10 dkg olvasztott margarin
  • 3/4 bögre tej
  • 3 tojás
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 2 tk vanília kivonat

Krém:

  • 1 csomag puncs ízű pudingpor (főzős)
  • 4 dl tej
  • 10 dkg margarin
  • 4 ek kristálycukor
  • rum aroma (ízlés szerint)
  • kimagozott meggy

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit jól összekeverjük, majd a muffin sütőformát muffin papírral kibéleljük és egy evőkanál segítségével mindegyiket 3/4 részéig megtöltjük a tésztával.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük.

Közben elkészítjük a krémet: pudingot a tejjel és a cukorral csomómentesre keverjük, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. A még meleg pudingba belekeverjük a margarint és rumaromával ízesítjük.

A megsült és a kihűlt muffinokat kilyukasztjuk és a krémmel (töltött díszítő flakonnal) megtöltjük. Mindegyiknek a tetejére teszünk 1 szem meggyet és tetszés szerint díszítjük.

Tipp:

Bögre űrtartalma: 3 dl

Ebből a mennyiségből 16 db cupcake lett.