Oreo muffin recept

Hozzávalók:
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 1 ek tejföl
- 0,5 csomag sütőpor
- 1 ek kakaópor
- 1 ek sárgabaracklekvár
- 12 oreo keksz
Tetejére:
- csokis tortadara (elhagyható)
Elkészítése:
A muffin formákba papírt teszünk.
A tojást, a cukrot, a margarint és a tejfölt jól összekeverjük. A sütőporral elkevert lisztet hozzáadjuk és ezzel is jól elkeverjük.
A fele tésztát elosztjuk a muffin papírokba, ezekre ráhelyezünk 1-1 db oreo kekszet. A maradék tésztába belekeverünk 1 ek baracklekvárt és 1 ek kakaóport. Alaposan összekeverjük. A kakaós tésztát kanalazzuk a muffin formákba, a kekszek tetejére.
A tetejét ízlés szerint megszórhatjuk tortadarával, de ez el is hagyható.
Előmelegítjük a sütőt 170 fokra és kb. 25 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk pár percig még hűlni.
Tipp:
Készíthetjük dupla keksszel is a muffinokat, ez esetben 24 kekszre lesz szükség és az üres papírok aljába tegyük az első kekszet, erre megy rá a krém, újra keksz és a lekváros-kakaós krém kerül a tetejére. Amelyikben 2 keksz van, annak az alja roppanós lesz.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »