Oreo muffin recept

Hozzávalók:
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 1 ek tejföl
- 0,5 csomag sütőpor
- 1 ek kakaópor
- 1 ek sárgabaracklekvár
- 12 oreo keksz
Tetejére:
- csokis tortadara (elhagyható)
Elkészítése:
A muffin formákba papírt teszünk.
A tojást, a cukrot, a margarint és a tejfölt jól összekeverjük. A sütőporral elkevert lisztet hozzáadjuk és ezzel is jól elkeverjük.
A fele tésztát elosztjuk a muffin papírokba, ezekre ráhelyezünk 1-1 db oreo kekszet. A maradék tésztába belekeverünk 1 ek baracklekvárt és 1 ek kakaóport. Alaposan összekeverjük. A kakaós tésztát kanalazzuk a muffin formákba, a kekszek tetejére.
A tetejét ízlés szerint megszórhatjuk tortadarával, de ez el is hagyható.
Előmelegítjük a sütőt 170 fokra és kb. 25 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk pár percig még hűlni.
Tipp:
Készíthetjük dupla keksszel is a muffinokat, ez esetben 24 kekszre lesz szükség és az üres papírok aljába tegyük az első kekszet, erre megy rá a krém, újra keksz és a lekváros-kakaós krém kerül a tetejére. Amelyikben 2 keksz van, annak az alja roppanós lesz.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »