Oreo muffin recept

Hozzávalók:
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 1 ek tejföl
- 0,5 csomag sütőpor
- 1 ek kakaópor
- 1 ek sárgabaracklekvár
- 12 oreo keksz
Tetejére:
- csokis tortadara (elhagyható)
Elkészítése:
A muffin formákba papírt teszünk.
A tojást, a cukrot, a margarint és a tejfölt jól összekeverjük. A sütőporral elkevert lisztet hozzáadjuk és ezzel is jól elkeverjük.
A fele tésztát elosztjuk a muffin papírokba, ezekre ráhelyezünk 1-1 db oreo kekszet. A maradék tésztába belekeverünk 1 ek baracklekvárt és 1 ek kakaóport. Alaposan összekeverjük. A kakaós tésztát kanalazzuk a muffin formákba, a kekszek tetejére.
A tetejét ízlés szerint megszórhatjuk tortadarával, de ez el is hagyható.
Előmelegítjük a sütőt 170 fokra és kb. 25 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk pár percig még hűlni.
Tipp:
Készíthetjük dupla keksszel is a muffinokat, ez esetben 24 kekszre lesz szükség és az üres papírok aljába tegyük az első kekszet, erre megy rá a krém, újra keksz és a lekváros-kakaós krém kerül a tetejére. Amelyikben 2 keksz van, annak az alja roppanós lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »