Muffin recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
12 db muffinhoz
- 100 g vaj
- 150 g cukor
- 2 ek kakaó (ha fehér muffint készítünk, elhagyjuk)
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 180 g liszt
- 1/2 cs sütőpor
- 1/2 cs vaníliás cukor
- tetejére csokidarabok
Elkészítése:
A lágy vajat összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, majd a tojásokat is hozzáadva mixerrel simára keverjük. A sütőporral kevert lisztet apránként hozzáadva (ha kakaót is adunk a tésztához, akkor azzal együtt) csomómentesre keverjük.
Ha valamilyen más anyagot is szeretnénk hozzáadni, azt is belekeverjük. A homogén tésztát egyenlő mennyiségű adagokban elosztjuk a papírformákban. A tetejüket díszíthetjük apró csokidarabokkal.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Nem árt elvégezni a tűpróbát sem.
Tipp:
A receptemhez csatolt képeken szereplő, és blogomban megtekinthető muffinok mind ezzel a recepttel készültek apró változtatásokkal. Nem írtam minden muffinhoz új receptet, de írásomban mindenre fény derül!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »