Méteres kalács muffin recept
Hozzávalók:
- 6 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 10 ek víz
- 7 ek étolaj
- 40 dkg rétesliszt
- 1 cs sütőpor
- 3 ek kakaópor
A krémhez:
- 2 cs puncs pudingpor
- 5 dl tej
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 3-4 ek rum (esetleg aroma)
A tetejére:
- 10 dkg étcsoki
- 2 ek étolaj
Elkészítése:
A tojások sárgáját jól kikeverjük a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk a meleg vizet és az olajat, a rétesliszttel előzőleg elkevert sütőport, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. Kétfelé osztjuk, az egyik felébe 2 ek kakaót és még 1 ek meleg vizet keverünk.
A kivajazott muffin formák felébe félig a sárga, a másik felébe, szintén félig a kakaós masszát töltjük, majd a maradék masszákat, a fehéret a barnára, a barnát a fehérre kanalazzuk óvatosan.
Előmelegített sütőben megsütjük, kb 20 perc. Tűpróba!
Közben elkészítjük a krémet:
Simára keverjük pudingport a tejjel, felfőzzük, kihűtjük, majd a cukorral kihabosított margarinnal összekeverjük.
A megsült és kihűlt muffinokat kettévágjuk, és a krémmel úgy ragasztjuk össze, hogy a tészták színe ellentétes legyen. (Barna tetejűt a fehér tetőssel.)
Hűtjük.
Majd a vízgőz felett felolvasztott csokimázzal bevonjuk, száradni hagyjuk, és kész is!