Méteres kalács muffin

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 10 ek víz
  • 7 ek étolaj
  • 40 dkg rétesliszt
  • 1 cs sütőpor
  • 3 ek kakaópor

A krémhez:

  • 2 cs puncs pudingpor
  • 5 dl tej
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 3-4 ek rum (esetleg aroma)

A tetejére:

  • 10 dkg étcsoki
  • 2 ek étolaj

Elkészítése:

A tojások sárgáját jól kikeverjük a porcukorral, majd apránként hozzáadjuk a meleg vizet és az olajat, a rétesliszttel előzőleg elkevert sütőport, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét. Kétfelé osztjuk, az egyik felébe 2 ek kakaót és még 1 ek meleg vizet keverünk.

A kivajazott muffin formák felébe félig a sárga, a másik felébe, szintén félig a kakaós masszát töltjük, majd a maradék masszákat, a fehéret a barnára, a barnát a fehérre kanalazzuk óvatosan.

Előmelegített sütőben megsütjük, kb 20 perc. Tűpróba!

Közben elkészítjük a krémet:

Simára keverjük pudingport a tejjel, felfőzzük, kihűtjük, majd a cukorral kihabosított margarinnal összekeverjük.

A megsült és kihűlt muffinokat kettévágjuk, és a krémmel úgy ragasztjuk össze, hogy a tészták színe ellentétes legyen. (Barna tetejűt a fehér tetőssel.)

Hűtjük.

Majd a vízgőz felett felolvasztott csokimázzal bevonjuk, száradni hagyjuk, és kész is!