Meggyes-tortadarás muffinok recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók ( bögre = 2,5dl)
Tészta:
- 2 bögre finomliszt
- 1/2 bögre kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 1/2 bögre olaj
- 1 bögre tej
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- Közepébe magozott meggy, tetejére csokis tortadara.
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat összekeverem egy műanyagtálban. Hozzáadom a nedves összetevőket, majd nagy méretű habverővel egynemű, folyós masszává keverem.
A muffin-sütő forma minden mélyedését megkenem olvasztott vajjal (ha nincsen otthon vaj, napraforgó-étolaj is megteszi). A lukakat kb. 1/3-ig töltöm a tésztával, majd mindenhova 3-4 szem magozott meggyet teszek. A meggyekre újra tészta jön, kb a formák 3/4-éig (fontos, hogy ne legyen tele a mélyedés, mert nagyon megemelkedik a tészta). Végül megszórom tortadarával.
Előmelegített sütőben közepes hőfokon tűpróbáig sütöm.
Tipp:
Ha a család a krémes ételeket részesíti előnyben, nyáron vaníliafagyival, télen csokiöntettel kínálom.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.