Hozzávalók ( bögre = 2,5dl)
Tészta:
Elkészítése:
A száraz hozzávalókat összekeverem egy műanyagtálban. Hozzáadom a nedves összetevőket, majd nagy méretű habverővel egynemű, folyós masszává keverem.
A muffin-sütő forma minden mélyedését megkenem olvasztott vajjal (ha nincsen otthon vaj, napraforgó-étolaj is megteszi). A lukakat kb. 1/3-ig töltöm a tésztával, majd mindenhova 3-4 szem magozott meggyet teszek. A meggyekre újra tészta jön, kb a formák 3/4-éig (fontos, hogy ne legyen tele a mélyedés, mert nagyon megemelkedik a tészta). Végül megszórom tortadarával.
Előmelegített sütőben közepes hőfokon tűpróbáig sütöm.
Ha a család a krémes ételeket részesíti előnyben, nyáron vaníliafagyival, télen csokiöntettel kínálom.