Meggyes-tejcsokis muffin recept
Hozzávalók:
- 250 g liszt
- 1 tasak sütőpor (12 g)
- 2 közepes FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150 g cukor
- 1 tasak vaníliás cukor (10 g)
- 150 g margarin
- 250 g görög joghurt (épp kekszes)
- 50 g tejcsokoládé
- 1 kis üveg meggybefőtt (friss gyümölcsből kb. 25 dkg)
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. A muffin sütő mélyedéseit kibéleljük papírral. A meggyet kimagvaljuk és hagyjuk lecsepegni. A csokoládét egész apró darabokra vágjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport. Egy másik tálban a tojásokat elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, tojásokkal, joghurttal és a megolvasztott, de nem forró margarinnal.
Beleszórjuk a darabolt csokit, a meggydarabokat, majd a sütőporos lisztet. Csomómentes, sűrű masszává keverjük.
A tésztát egyenletesen elosztjuk a sütő mélyedéseiben. (Erre egy fagylaltos kanál a legegyszerűbb.) 170 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A formában hagyjuk kb. 10 percet pihenni.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
Picit több lett a tészta, ezért a szokásos 12 db helyett végül 14 db muffin sült.