Meggyes-tejcsokis muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
7 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 250 g liszt
  • 1 tasak sütőpor (12 g)
  • 2 közepes tojás
  • 150 g cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor (10 g)
  • 150 g margarin
  • 250 g görög joghurt (épp kekszes)
  • 50 g tejcsokoládé
  • 1 kis üveg meggybefőtt (friss gyümölcsből kb. 25 dkg)

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük. A muffin sütő mélyedéseit kibéleljük papírral. A meggyet kimagvaljuk és hagyjuk lecsepegni. A csokoládét egész apró darabokra vágjuk.

A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport. Egy másik tálban a tojásokat elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, tojásokkal, joghurttal és a megolvasztott, de nem forró margarinnal.

Beleszórjuk a darabolt csokit, a meggydarabokat, majd a sütőporos lisztet. Csomómentes, sűrű masszává keverjük.

A tésztát egyenletesen elosztjuk a sütő mélyedéseiben. (Erre egy fagylaltos kanál a legegyszerűbb.) 170 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.

A formában hagyjuk kb. 10 percet pihenni.

Porcukorral meghintve kínáljuk.

Tipp:

Picit több lett a tészta, ezért a szokásos 12 db helyett végül 14 db muffin sült.