Meggyes muffin recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 15 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 15 dkg vaj/margarin
- 10 dkg magozott meggy
- 2 ek baracklekvár
- 1 kk sütőpor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Krém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 3 ek cukor
- a magozott meggy leve
- 5 dkg margarin
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd papírral bélelt muffin formába töltjük kb. háromnegyedig.
180 fokos sütőbe téve megsütjük.
Miközben sül, elkészítjük a krémet. A meggy levét és a tejet összekeverjük, egy keveset félreteszünk, a többit feltesszük melegedni a tűzhelyre. A félretett folyadékkal és a cukorral a pudingport csomómentesre keverjük, majd kevergetve hozzáadjuk a már forró meggyes-tejhez, és addig főzzük, míg be nem sűrűsödik.
Félretesszük hűlni, mikor már kihűlt, belekeverjük a margarin. A krémet habzsákba töltjük, és a kihűlt muffinokat díszítjük vele.
A meggyes muffin kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 32 g
Zsír: 16 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »