Meggyes muffin recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 15 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 15 dkg vaj/margarin
- 10 dkg magozott meggy
- 2 ek baracklekvár
- 1 kk sütőpor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Krém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 3 ek cukor
- a magozott meggy leve
- 5 dkg margarin
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd papírral bélelt muffin formába töltjük kb. háromnegyedig.
180 fokos sütőbe téve megsütjük.
Miközben sül, elkészítjük a krémet. A meggy levét és a tejet összekeverjük, egy keveset félreteszünk, a többit feltesszük melegedni a tűzhelyre. A félretett folyadékkal és a cukorral a pudingport csomómentesre keverjük, majd kevergetve hozzáadjuk a már forró meggyes-tejhez, és addig főzzük, míg be nem sűrűsödik.
Félretesszük hűlni, mikor már kihűlt, belekeverjük a margarin. A krémet habzsákba töltjük, és a kihűlt muffinokat díszítjük vele.
A meggyes muffin kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 32 g
Zsír: 16 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »