Meggyes muffin recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 15 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 15 dkg vaj/margarin
- 10 dkg magozott meggy
- 2 ek baracklekvár
- 1 kk sütőpor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Krém:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 3 ek cukor
- a magozott meggy leve
- 5 dkg margarin
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd papírral bélelt muffin formába töltjük kb. háromnegyedig.
180 fokos sütőbe téve megsütjük.
Miközben sül, elkészítjük a krémet. A meggy levét és a tejet összekeverjük, egy keveset félreteszünk, a többit feltesszük melegedni a tűzhelyre. A félretett folyadékkal és a cukorral a pudingport csomómentesre keverjük, majd kevergetve hozzáadjuk a már forró meggyes-tejhez, és addig főzzük, míg be nem sűrűsödik.
Félretesszük hűlni, mikor már kihűlt, belekeverjük a margarin. A krémet habzsákba töltjük, és a kihűlt muffinokat díszítjük vele.
A meggyes muffin kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 32 g
Zsír: 16 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

