Meggyes muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg vaj/margarin
  • 10 dkg magozott meggy
  • 2 ek baracklekvár
  • 1 kk sütőpor
  • 2 tojás

Krém:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 3 ek cukor
  • a magozott meggy leve
  • 5 dkg margarin

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd papírral bélelt muffin formába töltjük kb. háromnegyedig.

180 fokos sütőbe téve megsütjük.

Miközben sül, elkészítjük a krémet. A meggy levét és a tejet összekeverjük, egy keveset félreteszünk, a többit feltesszük melegedni a tűzhelyre. A félretett folyadékkal és a cukorral a pudingport csomómentesre keverjük, majd kevergetve hozzáadjuk a már forró meggyes-tejhez, és addig főzzük, míg be nem sűrűsödik.

Félretesszük hűlni, mikor már kihűlt, belekeverjük a margarin. A krémet habzsákba töltjük, és a kihűlt muffinokat díszítjük vele.