Meggyes-diós muffin recept

Hozzávalók:
- 10 dkg meggy
- 20 dkg liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg vaj
- 1,2 dl tej
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg durvára vágott dió
- 1 citrom
- 1 mk sütőpor
Elkészítése:
A meggyet kimagozom. A sütőt 200 fokra előmelegítem.
Összekeverem a lisztet, a sütőport és a lereszelt citromhéjat.
Egy másik edényben a vajjal kikeverem a vaníliás porcukrot, a tojást, majd a tejet. Végül hozzáadom a lisztet, csomómentesre keverem, majd beleforgatom a diódarabokat.
A muffin formába papírkosarakat rakok, és mindegyik aljába kevés diós tésztát teszek.
Erre 6 fél meggyet rakok, és a maradék tésztamasszát egyenletesen elosztva rákanalazom.
Sütőben 20 perc alatt készre sütöm.
A meggyes-diós muffin kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 7 g
Szénhidrát: 34 g
Zsír: 13 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »