Medvehagymás-tonhalas muffin recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
12 muffinhoz:
- 1 kisebb csokor medvehagyma
- 15 dkg tonhal konzerv (sós lében)
- 20 dkg liszt
- 8 g sütőpor (1 csomag)
- 1 mk szódabikarbóna
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tejföl
- 0,5 dl olívaolaj
- só
- őrölt fehér bors
Elkészítése:
A tonhalat öntsük bele egy szűrőbe és alaposan csepegtessük le róla a sós levet.
A medvehagymát vágjuk fel apróra.
Egy tálba keverjük össze a lisztet ízlés szerint sóval, őrölt borssal, a sütőporral és a szódabikarbónával. Egy másik tálba keverjük simára az egész tojásokat a tejföllel, és az olajjal, majd keverjük hozzá a lecsepegtetett, villával kicsit összetört tonhalat. Ezután a tonhalas keveréket öntsük hozzá a lisztes keverékhez, majd keverjük össze. Keverés közben adjuk még hozzá az apróra vágott medvehagymát is.
A muffin forma mélyedéseit béleljük ki sütőpapírral, majd kanalazzuk bele a masszát. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt süssük készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem)
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd szedjük rácsra és hűtsük langyosra. A langyosra hűlt medvehagymás-tonhalas muffint kínálhatjuk reggelire, vacsorára, vagy egy leves mellé második fogásként.