Medvehagymás muffin kecskesajttal recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 15 levél medvehagyma
- 10 dkg olajbogyó
- 25 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 dl tej
- 0,5 dl étolaj
- frissen őrölt színes bors ízlés szerint
- 10 dkg lágy kecskesajt
- só
Elkészítése:
Az olajbogyó levét leszűrjük, a sajtot 24 db kockára vágjuk, a medvehagymát a szárával együtt felaprítjuk.
A lisztet a sütőporral egy tálban elkeverjük. Hozzáadjuk a tojást, tejet, olajat, és keverőgéppel alaposan összekeverjük.
Az olajbogyót és a medvehagymát, valamint a sajt darabolásnál keletkezett törmeléket beleforgatjuk a masszába.
Muffin sütőbe papírkosarakat helyezünk, és mindegyikbe 1 evőkanál masszát kanalazunk. A közepébe 1 darab sajtot teszünk, majd befedjük egy kanál masszával. A tetejére is elhelyezünk egy darab sajtot, egy picit a masszába nyomva.
Leheletnyi színes borsot darálunk a tetejére, és 170 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.