Medvehagymás muffin kecskesajttal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Medvehagymás muffin kecskesajttal

Hozzávalók:

  • 15 levél medvehagyma
  • 10 dkg olajbogyó
  • 25 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 tojás
  • 1,5 dl tej
  • 0,5 dl étolaj
  • frissen őrölt színes bors ízlés szerint
  • 10 dkg lágy kecskesajt

Elkészítése:

Az olajbogyó levét leszűrjük, a sajtot 24 db kockára vágjuk, a medvehagymát a szárával együtt felaprítjuk.

A lisztet a sütőporral egy tálban elkeverjük. Hozzáadjuk a tojást, tejet, olajat, és keverőgéppel alaposan összekeverjük.

Az olajbogyót és a medvehagymát, valamint a sajt darabolásnál keletkezett törmeléket beleforgatjuk a masszába.

Muffin sütőbe papírkosarakat helyezünk, és mindegyikbe 1 evőkanál masszát kanalazunk. A közepébe 1 darab sajtot teszünk, majd befedjük egy kanál masszával. A tetejére is elhelyezünk egy darab sajtot, egy picit a masszába nyomva.
Leheletnyi színes borsot darálunk a tetejére, és 170 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.