Medvehagymás-kolbászos muffin recept
Hozzávalók:
12 db-hoz:
- 20 dkg kukoricaliszt (vagy búzaliszt)
- 15-20 dkg füstölt kolbász
- 1 csokor medvehagyma
- 1 dl olaj
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl tejszín
- 2 tk sütőpor
- 1 tk szódabikarbóna
- só
- őrölt bors
- sajt
Elkészítése:
A medvehagymát apróra, a kolbászt karikázzuk, majd kockákra vágjuk.
Egy tálba beletesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, az őrölt borsot, a sütőport, a szódabikarbónát, és fakanállal jól összekeverjük.
Egy másik tálba beleütjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a tejszínt, az olajat és kézi habverővel simára keverjük.
Ezután a száraz anyagokhoz hozzáöntjük a tojásos keveréket, majd fakanállal kissé összekeverjük. Ezután hozzáadjuk az apróra felvágott medvehagymát és a füstölt kolbászt, majd alaposan összekeverjük.
A muffin formát papírral kibéleljük, majd belekanalazzuk a masszát, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőbe tesszük, és közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt készre sütjük. (Én légkeverésen, 150 fokon, 20 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, majd a formából kiszedjük, rácsra tesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Tipp:
A kihűlt muffinokat tálalhatjuk akár egy könnyű leves mellé második fogásként is.