Marcipános muffin szilvaörvénnyel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Egy régi újságban bukkantam erre a receptre, aminek legfőbb csábítása a marcipánban rejlik, mart nagyon szeretjük a gyerekekkel. Párom nem igazán rajong érte, de ez a változat az ő tetszését is elnyerte.
Még a végén el kell rejtenem a marcipánt ??? :)
12 db nagy muffinhoz:
- 20 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 30 dkg liszt
- 2 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 marcipán massza (Lidl csokis marcipán rúdját egy csipet sóval használtam)
- 2 tk mandulaaroma
- 1 csomag sütőpor
- 1/2 citrom reszelt héja
- 2-3 ek tej
- csipet só
Tetejére:
- 1-2 ek szilvalekvár
Elkészítése:
A vajat cukorral habosra keverjük, majd a tojásokkal tovább habosítjuk. A reszelt citrom héját és mandulaaromát hozzáadjuk. Ezután a sütőporral elkevert liszt következik. A sűrű masszánkon egy pár kanál tejjel lazítjuk. A kis kockákra vágott csoki bevonatos marcipánt óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
Kis kapszlikba kanalazzuk az előkészített muffin sütőformába a tésztát. Szilvalekvárt csorgatunk a tészta halmocskáink tetejére, és egy villa segítségével örvényt formázunk belőle.
180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Tűpróba végezhető a biztonság kedvéért ;)
Nagyon könnyed-légies és-omlós tésztát kapunk végeredményül.
Tipp:
Tipp:Cukrozatlan tejszínhabbal és csokilencsével díszítettem.
Jó étvágyat :)