Mandulás muffin recept

Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 15 dkg nádcukor
- 10 dkg hántolt, őrölt mandula
- 2 nagyobb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 dl habtejszín
- 1 csomag sütőpor
- a tetejére mandulapehely
Elkészítése: Elkészítés:
A sütőt 200fokra előmelegítjük. A muffin formákat papírral kibéleljük.
A lisztet a sütőporral és a mandulával elkeverjük. A vajat a tojásokkal és a cukorral habosra keverjük.
Hozzáadjuk a lisztes keveréket a tojásos masszához, végül a tejszínt is hozzáadjuk és robotgéppel jól elkeverjük.
A tésztával 2/3 részig megtöltjük a kapszlikat és megszórjuk a mandulapehellyel. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 20 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »