Málnás-joghurtos muffin recept

Hozzávalók:
- 250 g liszt
- 1 tasak sütőpor (12g)
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150g cukor
- 1 tasak vaníliás cukor (10g)
- 150 g margarin
- 250 g görög joghurt (nálam kekszes)
- 200 g málna (nálam fagyasztott)
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. A muffin sütő mélyedéseit kibéleljük papírral. A lisztet egy tálkába szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport.
Egy másik tálban a tojásokat elkeverjük a cukrokkal, majd a szoba-hőmérsékletű margarinnal gépi habverővel nagy fokozaton 2-3 percig verjük. Hozzáadjuk a joghurtot, majd sütőporos lisztet.
Csomómentes masszává keverjük. Beleforgatjuk a még fagyos málnát. A masszát elosztjuk a sütő 12 mélyedésében. 170 fokon hőlégkeveréssel 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A formában hagyjuk kb. 10 percet pihenni. Porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
Egy gyorsan elkészülő édességet terveztem. Idén kevés málnánk termett, amit nem fogyasztottunk el frissen, azt megtisztítva, lecsöpögtetve egy kis zárható edénykében lefagyasztottam és folyamatosan adtam hozzá a beérő gyümölcsöket. Most már volt egy adag, ami ebbe a finom muffinba pont elég lett.
Sütés:
170 fokon hőlégkeveréssel vagy 190 fokon alul-felülsütéssel vagy 3-0a fokozaton gázsütőben.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »