Málnás-joghurtos muffin recept
Hozzávalók:
- 250 g liszt
- 1 tasak sütőpor (12g)
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150g cukor
- 1 tasak vaníliás cukor (10g)
- 150 g margarin
- 250 g görög joghurt (nálam kekszes)
- 200 g málna (nálam fagyasztott)
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük. A muffin sütő mélyedéseit kibéleljük papírral. A lisztet egy tálkába szitáljuk, elkeverjük benne a sütőport.
Egy másik tálban a tojásokat elkeverjük a cukrokkal, majd a szoba-hőmérsékletű margarinnal gépi habverővel nagy fokozaton 2-3 percig verjük. Hozzáadjuk a joghurtot, majd sütőporos lisztet.
Csomómentes masszává keverjük. Beleforgatjuk a még fagyos málnát. A masszát elosztjuk a sütő 12 mélyedésében. 170 fokon hőlégkeveréssel 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A formában hagyjuk kb. 10 percet pihenni. Porcukorral meghintve kínáljuk.
Tipp:
Egy gyorsan elkészülő édességet terveztem. Idén kevés málnánk termett, amit nem fogyasztottunk el frissen, azt megtisztítva, lecsöpögtetve egy kis zárható edénykében lefagyasztottam és folyamatosan adtam hozzá a beérő gyümölcsöket. Most már volt egy adag, ami ebbe a finom muffinba pont elég lett.
Sütés:
170 fokon hőlégkeveréssel vagy 190 fokon alul-felülsütéssel vagy 3-0a fokozaton gázsütőben.