Mákos tészta muffin recept

Hozzávalók:
- 20 dkg széles metélt
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kis pohár tejföl
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg darált mák
- 1 citrom lereszelt héja
- 2 ek vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A tésztát apróra tördelve kifőzzük, lecsepegtetjük. A sütőt előmelegítjük 180 ºC-ra.
A porcukor kétharmadát a vajjal habosra keverjük és hozzáadjuk a tojások sárgáját. Hozzákeverjük a tejfölt, a vaníliás cukrot, a mákot és a citromhéjat. A végén beleforgatjuk a kifőzött, lecsepegtetett tésztát.
A tojásfehérjéket a maradék porcukorral kemény habbá verjük. A habot óvatosan a tésztás masszára öntjük és laza mozdulatokkal összekeverjük.
A muffint tepsi mélyedéseibe kb. 2 csepp olajat teszünk, bele a papírkosárkákat, 1-2 percig hagyjuk, hogy megszívja magát olajjal és megtöltjük mindegyiket tésztával.
Előmelegített sütőbe dugva körülbelül 20-25 perc alatt elkészül.
Ebből az adagból 12 muffin lesz.
Tipp:
Dióval is készíthető!!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »