Mákos muffin recept

Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 15 dkg darált mák
- 15 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 dl langyos tej
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tasak sütőpor
- 15-20 dkg baracklekvár
A díszítéshez
- fehércsoki
- bordó marcipán
- 12 db koktélcseresznye
Elkészítése:
A dagasztógép táljába a tészta nedves hozzávalóit, összekeverem, majd a száraz hozzávalókat hozzáadva jól kikeverem krémes állagúra.
Egy kanál segítségével félig megtöltöm a papír kapszlikkal kibélelt muffin formát, és 1 kk baracklekvárt rakok mindegyik közepébe, majd befedem a lekvárt a maradék tésztával.
Forró sütőben, 180 fokon készre sütöm. Ha kihűlt, megkenem olvasztott fehércsokival, és a száraz marcipánt reszelek rá Fehércsokival bevonom a koktélcseresznyét, és középre helyezem.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »