Mákos muffin recept

Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 15 dkg darált mák
- 15 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1,5 dl langyos tej
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tasak sütőpor
- 15-20 dkg baracklekvár
A díszítéshez
- fehércsoki
- bordó marcipán
- 12 db koktélcseresznye
Elkészítése:
A dagasztógép táljába a tészta nedves hozzávalóit, összekeverem, majd a száraz hozzávalókat hozzáadva jól kikeverem krémes állagúra.
Egy kanál segítségével félig megtöltöm a papír kapszlikkal kibélelt muffin formát, és 1 kk baracklekvárt rakok mindegyik közepébe, majd befedem a lekvárt a maradék tésztával.
Forró sütőben, 180 fokon készre sütöm. Ha kihűlt, megkenem olvasztott fehércsokival, és a száraz marcipánt reszelek rá Fehércsokival bevonom a koktélcseresznyét, és középre helyezem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »