Keksszel töltött muffin recept

Hozzávalók:
Alap receptet készítettem el (12 db-hoz):
- 25 dk liszt
- 2 ek kakaópor
- 2,5 tk sütőpor
- 0,5 tk szódabikarbóna
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12,5 dk cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 0,8 dl növényi olaj
- 2,5 dl író
- bármilyen összeragasztott keksz, (én Oreot és Győri Édest használtam)
Elkészítés
A sütőt 180 fokra (légkeverésesnél 160 °C ) melegítjük. A formába muffin papírokat teszünk, de több alternatíva is létezik, hogy ne ragadjon bele a sütemény a formába (pl kizsírozzuk a mélyedéseket és betesszük a fagyasztóba a tepsit). A lisztet egy tálban összekeverjük a kakaóval, a sütőporral és a szódabikarbónával. Felkeverjük a tojást. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, az olajt és az írót. A lisztkeveréket a tojásmasszához adjuk, és csak addig keverjük, míg a száraz hozzávalók nedvesek nem lesznek. Egy kanállal teszünk a mélyedésbe, utána jön a keksz és a tetejére ismét egy kanálnyi massza. A sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Nagyon finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »