Keksszel töltött muffin recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Alap receptet készítettem el (12 db-hoz):
- 25 dk liszt
- 2 ek kakaópor
- 2,5 tk sütőpor
- 0,5 tk szódabikarbóna
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12,5 dk cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 0,8 dl növényi olaj
- 2,5 dl író
- bármilyen összeragasztott keksz, (én Oreot és Győri Édest használtam)
Elkészítés
A sütőt 180 fokra (légkeverésesnél 160 °C ) melegítjük. A formába muffin papírokat teszünk, de több alternatíva is létezik, hogy ne ragadjon bele a sütemény a formába (pl kizsírozzuk a mélyedéseket és betesszük a fagyasztóba a tepsit). A lisztet egy tálban összekeverjük a kakaóval, a sütőporral és a szódabikarbónával. Felkeverjük a tojást. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, az olajt és az írót. A lisztkeveréket a tojásmasszához adjuk, és csak addig keverjük, míg a száraz hozzávalók nedvesek nem lesznek. Egy kanállal teszünk a mélyedésbe, utána jön a keksz és a tetejére ismét egy kanálnyi massza. A sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Nagyon finom.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.