Hozzávalók:
Alap receptet készítettem el (12 db-hoz):
Elkészítés
A sütőt 180 fokra (légkeverésesnél 160 °C ) melegítjük. A formába muffin papírokat teszünk, de több alternatíva is létezik, hogy ne ragadjon bele a sütemény a formába (pl kizsírozzuk a mélyedéseket és betesszük a fagyasztóba a tepsit). A lisztet egy tálban összekeverjük a kakaóval, a sütőporral és a szódabikarbónával. Felkeverjük a tojást. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, az olajt és az írót. A lisztkeveréket a tojásmasszához adjuk, és csak addig keverjük, míg a száraz hozzávalók nedvesek nem lesznek. Egy kanállal teszünk a mélyedésbe, utána jön a keksz és a tetejére ismét egy kanálnyi massza. A sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Nagyon finom.