Kávés muffin karamell krémmel recept
Ők is elkészítették
Szeretjük ezeket a mini sütiket, igaz ez egy felnőtteknek szóló változat, de Maci kávéval (Cikória) készítve már gyerekbarát lesz :)
Hozzávalók 12 db-hoz:
Tésztához:
- 15 dkg vaj
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg barna cukor
- 25 dkg liszt
- 0,5 cs sütőpor
- 2 ek instant kávé
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 narancs reszelt héja és leve
- 2 dl habtejszín
Krémhez:
- 3 ek barna cukor
- 1 dl habtejszín
- 15 dkg vaj
Elkészítése:
Krém készítésével kezdjük. Lábasban cukrot karamellizálunk, habtejszínnel óvatosan felöntjük, (fröcsköl!!!) majd hűtőben lehűtjük. A vajat kézi mixerrel kikeverjük és a lehűtött karamellel tovább habosítjuk, majd felhasználásig ismét hűtőben tároljuk.
Sütőt előmelegítjük 180 fokra. Muffin sütőt kivajazzuk vagy papír kapszlikkal béleljük.
A tojásokat szétválasztjuk, fehérjét 2 ek cukorral kemény habbá verjük. A lisztet, a sütőport és az instant kávét összekeverjük. Egy másik tálban a tojás sárgákat a maradék cukorral, vaníliás cukorral, vajjal, narancs reszelt héjával és levével, valamint a habtejszínnel simára keverjük. Hozzá forgatjuk a lisztes részt, végül a fehérje habot is óvatosan a masszához forgatjuk.
Muffin formákat 2/3 részig töltjük kávés tészta masszával. és 15-20 perc alatt a megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült -e a tésztánk.
Rácsra téve hűtjük az elkészült sütiket. Krémet nyomózsákba töltjük és feldíszítjük mini tortácskáinkat tetejét.( Aszalt áfonyát és instant kávét használtam még díszítésnek )