Kávés muffin karamell krémmel recept
Ők is elkészítették

Szeretjük ezeket a mini sütiket, igaz ez egy felnőtteknek szóló változat, de Maci kávéval (Cikória) készítve már gyerekbarát lesz :)
Hozzávalók 12 db-hoz:
Tésztához:
- 15 dkg vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg barna cukor
- 25 dkg liszt
- 0,5 cs sütőpor
- 2 ek instant kávé
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 narancs reszelt héja és leve
- 2 dl habtejszín
Krémhez:
- 3 ek barna cukor
- 1 dl habtejszín
- 15 dkg vaj
Elkészítése:
Krém készítésével kezdjük. Lábasban cukrot karamellizálunk, habtejszínnel óvatosan felöntjük, (fröcsköl!!!) majd hűtőben lehűtjük. A vajat kézi mixerrel kikeverjük és a lehűtött karamellel tovább habosítjuk, majd felhasználásig ismét hűtőben tároljuk.
Sütőt előmelegítjük 180 fokra. Muffin sütőt kivajazzuk vagy papír kapszlikkal béleljük.
A tojásokat szétválasztjuk, fehérjét 2 ek cukorral kemény habbá verjük. A lisztet, a sütőport és az instant kávét összekeverjük. Egy másik tálban a tojás sárgákat a maradék cukorral, vaníliás cukorral, vajjal, narancs reszelt héjával és levével, valamint a habtejszínnel simára keverjük. Hozzá forgatjuk a lisztes részt, végül a fehérje habot is óvatosan a masszához forgatjuk.
Muffin formákat 2/3 részig töltjük kávés tészta masszával. és 15-20 perc alatt a megsütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült -e a tésztánk.
Rácsra téve hűtjük az elkészült sütiket. Krémet nyomózsákba töltjük és feldíszítjük mini tortácskáinkat tetejét.( Aszalt áfonyát és instant kávét használtam még díszítésnek )
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »