Kávés muffin karamell krémmel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Szeretjük ezeket a mini sütiket, igaz ez egy felnőtteknek szóló változat, de Maci kávéval (Cikória) készítve már gyerekbarát lesz :)

Hozzávalók 12 db-hoz:

Tésztához:

  • 15 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 15 dkg barna cukor
  • 25 dkg liszt
  • 0,5 cs sütőpor
  • 2 ek instant kávé
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 narancs reszelt héja és leve
  • 2 dl habtejszín

Krémhez:

  • 3 ek barna cukor
  • 1 dl habtejszín
  • 15 dkg vaj

Elkészítése:

Krém készítésével kezdjük. Lábasban cukrot karamellizálunk, habtejszínnel óvatosan felöntjük, (fröcsköl!!!) majd hűtőben lehűtjük. A vajat kézi mixerrel kikeverjük és a lehűtött karamellel tovább habosítjuk, majd felhasználásig ismét hűtőben tároljuk.

Sütőt előmelegítjük 180 fokra. Muffin sütőt kivajazzuk vagy papír kapszlikkal béleljük.

A tojásokat szétválasztjuk, fehérjét 2 ek cukorral kemény habbá verjük. A lisztet, a sütőport és az instant kávét összekeverjük. Egy másik tálban a tojás sárgákat a maradék cukorral, vaníliás cukorral, vajjal, narancs reszelt héjával és levével, valamint a habtejszínnel simára keverjük. Hozzá forgatjuk a lisztes részt, végül a fehérje habot is óvatosan a masszához forgatjuk.

Muffin formákat 2/3 részig töltjük kávés tészta masszával. és 15-20 perc alatt a megsütjük.

Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült -e a tésztánk.

Rácsra téve hűtjük az elkészült sütiket. Krémet nyomózsákba töltjük és feldíszítjük mini tortácskáinkat tetejét.( Aszalt áfonyát és instant kávét használtam még díszítésnek )