Kardamomos csokis muffin recept
Hozzávalók:
- 6 dkg fenyőmag
- 10 dkg étcsokoládé
- 12.5 dkg vaj vagy margarin
- 25 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1/4 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt kardamommag
- 1 kezeletlen narancs reszelt héja
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 17.5 dkg cukor
- 1.25 dl tej
- 12 db narancsos csokoládés praliné
- 5 dkg bevonómassza
Elkészítése:
A fenyőmagot szárazon megpirítjuk, és durvára vágjuk. A csokoládét a vajjal megolvasztjuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A muffinformákba kapszlikat rakunk. A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a kardamomot és a narancshéjat összekeverjük.
A tojásokat felverjük. A cukrot, a csokoládés vajat, a tejes keveréket, és a fenyőmagot gyorsan beleforgatjuk. A tésztát egy robotgép táljába tesszük, és géppel jól kikeverjük krémes állagúvá. Ezután megtöltjük a formákat, és a sütőben 25 percig sütjük.
Ha kihűltek a muffinok, kivesszük a formából, és egy kis megolvasztott csokival megkenjük a tetejüket, és arra helyezzük a pralinékat.
Tipp:
Nagyon finom frissen ez a csokis apróság, ha még teát is kínálunk melléje. Én fenyőmagot és pisztáciát is tettem a tetejére némelyiknek.