Kardamomos csokis muffin

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 6 dkg fenyőmag
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 12.5 dkg vaj vagy margarin
  • 25 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/4 teáskanál só
  • 1 teáskanál őrölt kardamommag
  • 1 kezeletlen narancs reszelt héja
  • 2 tojás
  • 17.5 dkg cukor
  • 1.25 dl tej
  • 12 db narancsos csokoládés praliné
  • 5 dkg bevonómassza

Elkészítése:

A fenyőmagot szárazon megpirítjuk, és durvára vágjuk. A csokoládét a vajjal megolvasztjuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A muffinformákba kapszlikat rakunk. A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a kardamomot és a narancshéjat összekeverjük.

A tojásokat felverjük. A cukrot, a csokoládés vajat, a tejes keveréket, és a fenyőmagot gyorsan beleforgatjuk. A tésztát egy robotgép táljába tesszük, és géppel jól kikeverjük krémes állagúvá. Ezután megtöltjük a formákat, és a sütőben 25 percig sütjük.

Ha kihűltek a muffinok, kivesszük a formából, és egy kis megolvasztott csokival megkenjük a tetejüket, és arra helyezzük a pralinékat.

Tipp:

Nagyon finom frissen ez a csokis apróság, ha még teát is kínálunk melléje. Én fenyőmagot és pisztáciát is tettem a tetejére némelyiknek.