Kakakós-levendulás muffin ringlóval recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 5 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 20 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 1 citrom héja
- 1 citrom leve
- 3-4 ek holland kakaópor
- ringló szilva
- 3-4 szál levendula
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjét kemény habbá verjük és félretesszük.
A sárgákat a cukorral, vaníliás cukorral és a margarinnal elkeverjük. Belereszeljük a citromot és hozzáöntjük a citrom levét is. Apránként mehet hozzá az előtte átszitált liszt és sütőpor, majd a végén a tojások habja. A kakaóport hozzákeverjük. (vigyázzunk ne tegyünk bele sokat, mert keserű lesz, és gyorsabban le is éghet). A levendula száráról leszedjük a virágokat és egyszerűen csak belemorzsoljuk a masszába. (én szárítottat használok). Egyébként ha egy üvegbe porcukrot teszünk és belemorzsolunk néhány ág levendula virágot, nagyon finom íze lesz a cukornak, amit később sütemények szórásához szoktam használni.
Muffin formákba papírkapszlikat teszünk, ebbe kanalazzuk a masszát. Mindegyik kapszliba teszünk 1-1,5 ringló szilvát.
175 fokra előmelegített sütőben sütjük nagyjából 30-35 percig. De mindenképpen tűvel győződjünk meg arról, hogy kellőképpen átsültek-e.
Ez a mennyiség nagyjából 12 nagyobb muffinra elegendő.