Kakakós-levendulás muffin ringlóval

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 5 db tojás
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 20 dkg liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1 citrom héja
  • 1 citrom leve
  • 3-4 ek holland kakaópor
  • ringló szilva
  • 3-4 szál levendula

Elkészítése:

A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjét kemény habbá verjük és félretesszük.

A sárgákat a cukorral, vaníliás cukorral és a margarinnal elkeverjük. Belereszeljük a citromot és hozzáöntjük a citrom levét is. Apránként mehet hozzá az előtte átszitált liszt és sütőpor, majd a végén a tojások habja. A kakaóport hozzákeverjük. (vigyázzunk ne tegyünk bele sokat, mert keserű lesz, és gyorsabban le is éghet). A levendula száráról leszedjük a virágokat és egyszerűen csak belemorzsoljuk a masszába. (én szárítottat használok). Egyébként ha egy üvegbe porcukrot teszünk és belemorzsolunk néhány ág levendula virágot, nagyon finom íze lesz a cukornak, amit később sütemények szórásához szoktam használni.

Muffin formákba papírkapszlikat teszünk, ebbe kanalazzuk a masszát. Mindegyik kapszliba teszünk 1-1,5 ringló szilvát.
muffin
175 fokra előmelegített sütőben sütjük nagyjából 30-35 percig. De mindenképpen tűvel győződjünk meg arról, hogy kellőképpen átsültek-e.

Ez a mennyiség nagyjából 12 nagyobb muffinra elegendő.