Húsvéti tündértorták recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 10 dkg margarin vagy vaj
- 12,5 dkg cukor
- 1 tk vanília aroma
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 20 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 1 dl tej
Tetejére:
- mascarpone
- porcukor
- kókuszreszelék
- natúr marcipán
- ételfesték
- díszítő cukor
- mák
Elkészítése:
A puha margarint a cukorral kikeverjük, mehet hozzá a 2 tojás, a vanília aroma, a sütőporos liszt, végül a tej. Muffin kapszlikba kanalazzuk a tésztát és 200 fokra előmelegített sütőbe tolva kb 20 perc alatt készre sütjük.
A muffinokat ha kihűltek, egy éles késsel egyenesre vágjuk a tetejüket. Erre rákenjük a cukorral kikevert mascarpone krémet. (Kenhettek rá vajas krémet is, nutellát, gyakorlatilag bármit amit gondoltok, a funkciója elsősorban az, hogy a kókuszreszelék rajta maradjon a muffinon. Másik funkciója, hogy finom legyen!)
A kókuszreszeléket egy kis pohárba szórtam, rácsepegtettem a zöld ételestéket és alaposan összekevertem. A marcipánból kis részeket színeztem, ezekkel formáztam meg a figurákat. A tojásoknál használtam darált mákot és díszítő cukrot. A krémre szórjuk a zöld kókuszreszeléket, a figurákat pedig középre helyezzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »